spots

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

hyeny

  Neexistuje snád viacej spoločenských omylov a výmyslov o iných zvieratách ako hyenách. Hyeny sa stali symbolom všetkého čo sa mieša s politikou a hrabaniu si majetku hnusným spôsobom (napríklad vnuk zabije babku aby zdedil byt). Nechutnosť, hlúposť, neúctu, zlodejstvo, hnedý, červený, modrý, zelený (narkomani v politike), kanibalizmus a tak podobne. To je hrozné na čo sa meno zvierat požíva a ako ich to dehonestuje. Zoológovia robili mnoho štúdií donedávna neznámeho zvieraťa, a skoro všetky klasické tvrdenia sú vyvrátené.

   Ďalej budem písať o nich tu ...(tu bude link ak sa mi zachce konečne) Nedávno to bývalo s vlkmi. tieto časy sú preč mimochodom. Vlk sa stal s jedným najviac idealizovaným zvieraťom vôbec. Dalo by sa povedať že z vlka urobili niečo prehnane fantastické, akoby to bolo lepšie zviera ako človek a podobne. Obľúbený je aj kvôli pôvodu psov, čo ale nieje celkom pravda. Ako poznáme Vlka Šedého (či Dravého) nebol predok domestikovaného psa. Bol to vlk indický , lenže ten nieje taký veľký a pekný ako jeho Euroázijský príbuzný. Čo sa hovorí teraz o vlkoch , nieje pravda že je samotár, nevie plakať, nevyje na mesiac, nieje najkrajší a najušľachtilejší, je to obyčajné zviera a nemá žiadne schopnosti navyše.

     Lev je najobľúbenejšie zviera vôbec, je symbolom bánk, poisťovní, kľudne ak štátne symboly, symbol križiakov a rytierov, takzvané veľké levie srdce, vystihuje silu a ochranu. Ale inak je to zviera čo človeka zabije jednou ranou bezdôvodne. Je povinnou výbavou v každej zoo, okrem tigra.

    Hyena je stále veľmi nenávidené zviera, konzervatívna spolocnosť ich považuje za mimoriadne nechutné , kvôli ich vymysleným báchorkám, walt disney a podobne. V zoologických záhradách nezvykne byť označená , ani na internete, kto by sa na to pozeral že ? Aha Fico , aha....

     Ospravedlňujem sa za chyby v texte, je treba novu klávesnicu, ale spomeniem si ze treba upraviť text , snáď :)

Hlavné témy | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014