spots

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Zlá povesť Hyen

hyeny škvrnité zlá povesť

Zlá povesť Hyen




Hyena Škvrnitá si zaslúži aspoň trocha očistiť meno. Podobne ako sa podarilo meno očistiť Vlkom od rozprávok a povier, Hyeny sú stále pokladané za niečo odporné a niečo čo treba vystielať, "lebo Levy ich tiež nemajú radi". O Hyenu a jej zachovanie sa začalo starať len nedávno. Rovnako nedávno začali skúmať zviera samotné.

Veľa vecí čo robí Hyena Škvrnitá robia aj vaše najobľúbenejšie zvieratá, a dokonca lepšie.

Ľuďom sa nepáči :

"Hyeny Škvrnité sú zablatené a vyzerajú ako prasce"
"Hyeny Škvrnité smrdia a slintajú"
"Debilne sa smejú "



Hyeny sa predovšetkým ochladzujú vo vodnom zdroji, a ide len o ochladenie, a bahenný kúpeľ je zdravý kúpeľ , ako my poznáme z nášho sveta, takto sa hyena zbaví bĺch a parazitov . Levy vodu nemajú moc v láske, ale asi neviete že Hyeny sa zvyknú čistiť ako mačky, čo vlky nerobia, napríklad. Hyena nieje nečistotné zviera, Lev čistotný je tiež, ale o Vlkoch (a psoch) sa to povedať nedá. Vky a psy sa válajú ... no v rôznych zapáchajúcich veciach, niektoré pojedia . A keď  ich umyjete tak sa idú zblázniť.

Hyení smiech znamemá to že sa smejú, ale ako Hyeny "Rozprávajú" čo ich robí najkomunikatívnejšími šelmami, a tiež niesú debili, pretože to je urážka, odkedy Hyeny Škvrnité sú snáď  zase najinteligentnejšie šelmy a konkurujú primátom.... Možno že sa nájde niečo viac inteligentné, ale kto vie.


Hyeny zapáchajú, pretože každé zviera zapácha, aj ľudia neznesiteľne zapáchajú. A všetky zvieratá slintajú aj malé deti.

Čo Ľudia nemajú ešte radi :

"Hyeny Škvrnité kradnú levom korisť čo si ulovili"
"Hyeny Škvrnité sú zdochlinári a nevedia loviť, iba slabé a staré zvieratá"
"Hyena Škvrnité je zbabelá, lebo sa bojí levov"
"Hyena Škvrnité žerie zvieratá zaživa"



    Hyeny Škvrnité kradnú levom korisť, ale Levy kradnú korisť Ktoré ulovili Hyeny Škvrnité. Nieje to jedno ? Symbol sily a morálky je rovnako zviera ako Hyena.
   
    Hyena je v Afrike jeden z najúspešnejších predátorov, ale aj dobrý čistič, lebo v priebehu 15tich minút nemusí po Buvolovi alebo Pakoňovi zostať nič, možno kus lebky a chrbtica. Hyena má najsilneší stisk spomedzi cicavcov a jej skus je podobný k pneumatickým nožniciam. Lev je rovnako zdochlinár ako Hyeny a akýkoľvek mäsožravec, dokonca aj niektoré kopytníky (prasce a tak), aj Človek bol mrchožrút a bez toho by nebol žiadny človek, nikdy, žiadny internet, nič iba svet bez ľudí. Tak čo je na tom zlé byť zdochlinárom ? Dojedz svoj hamburger.
-Hyena škvrntá loví vo svorkách, štekotom a chychotom stále komunikujú. čo im táto evolúcia doniesla výhody a teda lovia podobne ale aj lepšie ako Vlky. Korisť si vyberajú, niekedy majú zvláštne zásady , ako príbeh ako hyeny škvrnité išli loviť Buvola, ale ten lízal soľ, tak ho nechali tak . Zvláštne že človeka málokedy ulovia, čo sa ale o Levoch nedá povedať a tí zabijú všetko čo nieje lev, bezodkladne.

     Hyena je zbabelá, lebo sa bojí levov ... Toto sa stal akýmsi fenoménom blbého zbabelca. Hyeny sú opatrnejšie zvieratá, žiť v trávnatej krajine, alebo zalesnenej je velice ťažké dať si pozor, lebo všade sa čaká na tvoju chybu a zrazu si jedlo.
-Hyena uteká pred levom, lebo má mizernú šancu že to prežije a chce žiť. A sú ludia praví rytieri s vyrezaným strachom z mozgu ? nie človek pred levom uteká ako splašený a ajtak ho zabije. Pre leva je rovnaká sranda zabiť Človeka ako Hyenu alebo Psa Hyenovitého. Ale taktiež Lev býva tak odvážny až je totálny hlupák, lebo naháňa jednu Hyenku, no ako klasická "mačka na ceste" si na okolí nevšíma nič iné ako korisť a ocitne sa v strede klanu Hyen Škvrnitých a je po ňom.

    Hyeny žerú korisť za živa. Toto je tiež jeden hlavný dôvod prečo ľudia tieto zvieratá tak nemajú radi. Levom sa preto pripisuje morálka (?), lebo korisť zadusí pred tým ako konzumuje. Hyeny lovia uštvaním , rovnako ako Vlky a Psy vaše milované. A to že lev loví zákusom do krku, nieje pravidlo, má to svoj dôvod- predísť zraneniam. Nič viac.
Takže ,nie je to pravidlo, lev často žerie korisť zaživa, ako bolo slonie mláda uviaznuté v bahne. Ľudia ked len mali oštepy a palice, tak tiež zvieratá celé dobodali a nenásitne pili krv. Inak človek by neexistoval v takej podobe ako dnes. Žiadneho zvieraťa nezaujíma čo korisť cíti. Ani nás Primátov .

Ďalšie veci o nenávisti k nim


Hyeny sú vždy vyobrazené ako darebáci , v akomkoľvek filme alebo rozprávke. Čo im môže doniesť už len horšiu reputáciu ako akýmkoľvek iným zvieratám. Je neuveriteľné množstvo zlých príbehov o hyenách. Dokonca braková literatúra o zvieratách, kde sa dozviete nové fakty, je tam hyena stále ohavou a vôbec nič o jej zložitom živote, inteligencii a podobne pozitívne. V zoo sú to pozašívané zvieratá, aj tak sa o nich nikto nezaujíma. Na slovensku sa pletú s novinármi a so stupidnou politikou. Potom porovnávanie s cigánmi ... je tiež totálna blbosť.

Keď ale hyenu porovnám s Vlkom (so Šedým  alebo Dravým), Vlka sa ľudia báli, je vyobrazený v rozprávkach ako hladný ľudožrút čo žerie v celosti ľudí. Neskôr sa toto zviera podarilo velice rehabilitovať. Až príliš sa zdá. Odkedy to ľudia už trocha preháňajú s fantazírovaním, a myslia si že Vlky sú akýsi najlepší priatelia človeka, o jeho živote vedia svoje, že vznešené , ušľachtilé a morálne zviera ? Čo sa vyhýba ľudom ? Aj keď sa nestalo že by vlk napadol človeka, nejaké storočie maximálne, ale vlk bol o moc hojnejší, preto že tu bolo viacej zvere . Človeka môže napadnúť , nieje pravda že vlk napáda len provokáciou. Vlk môže zabiť decko a podobne aj dospelého človeka ale už skôr vo svorke . Vlky nie sú morálnejšie ako hyeny,a zabíjajú korisť len tak, aby sa naučili loviť, a nechajú tak.

IGNORANTSTKÝ FANATICI


Ďalej taká zvláštnosť. Ľudia sú fanatický. Horšie je keď vidia video ako medveďa šikanujú vlky, tak sú rozzúrený že čo nezabijú tú ******** medvedicu so ********* mláďaťom, lebo lezú do kontajnerov a frázy ako "VLK JE NADHERNY" , "VLK JE  NAJKRASNEJŠI", "KTO MôZE ULOVIT TAKÉ NáDHERNÉ ZVIERA? LUDSVO SI ZASLÚžI HOLOKAUST BAUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU" a podobne. Alebo že aké dôležité zviera je vlk a medveď je aký zbytočný, je totálne zcestné. Ako môže niekto také povedať ? Ved je to chránené zviera, vlk nie a má to logické dôvody, nie to že sme poľovnícky štát, že človek nahradil veľkého predátora ak sa to tak vezme. V Rusku Vlky chodia to supermarketov ... tak čo ? U mad ?
Proste youtube ...

Najviac čo pohoršuje vlčích fandov, je ako chcú vyhubiť ľudstvo len kvôli vlkom ... To čo je za sračky ? Ste ľudia, vlk by to nenapísal, nieste posratý vlkodlaci ani vlky, jasné ? Žiadny dlak nikdy neexistoval, a ako to že vy spiritualisti ste furt "vlci", neviete že je tu možnosť že máte dušu Tchora napríklad, alebo Myši , he ? Trocha sa ukľudnite s tou fantáziou ....

Si myslím že Hyeny by mali byť tak obľúbené ako vlky. Vlky sa zbavili zlých povestí a je masovo obľúbený, kým Hyena ktorá je s vlkom aj porovnateľná je nenávidená a ľudia sa ich boja, a pritom hyena je zviera s nižším rizikom že by človeka napadla, ľahšie krotiteľná a dokonca cvičiteľná, čo vlk nieje.

Ešte taký detail, Vlk Dravý (či Šedý) , nieje predok Psa (canis lupus familiaris), Husky tiež nieje Vlk Dravý, aj keď sa naňho podobá, váš ratlík nieje Vlk Šedý taktiež, Pes bol domestikovaný z Vlka Indického ! (Canis lupus pallipes), ktorý by sa fandom Vlka nepáčil, lebo nieje taký velký a huňatý. Špekuloval osa že predkom psa mohol byť šakal alebo podobne, ale výskumom to padá na toho Vlka Indického.

Levy sú populárne vdaka rôznym filmov a animácií o nich. Ide predovšetkým o Levieho kráľa napríklad, kde levy boli bezchybne majestátni , morálny a podobne, na rozdiel od Hyen, ktoré bolo dobré vidieť v Disneyovke, ale opäť zlé. A ľudia veria rozprávkam. Síce aj ked som si tie šedé tri hyeny obľúbil.

Lev Človeka nenávidí , tak prečo ho tak milovať ? Dokonca existujú bezhrivnaté levy čo vyhľadávajú čisto len ľudské mäso, a odvážia sa aj preplávať rieku kvôli ľudom, čo je nezvyčajné.

Obrázky ku článku sú moje, nieje tam príliš vydarená anatómia, ale to nebol cieľ. Tak som spravil taký to lacný art. vo flashi.
 

Hlavné témy | stály odkaz

Komentáre

  1. .
    Ja mám radšej hyeny ako leví

    Hyeny nie sú zbabelci keď sa boja leva lebo chcú prežiť
    Levi tiež kradnú hyenám potravu
    Hyeny nie sú len zdochlinožravci vedia uloviť veľa zvierat napr.gazely,zebry,
    Pákoňe,antilopy,bývalý


    Kebyže hyeny sú v rozprávkach kladné tak by neboli také nenavidené
    Mám rád hyeny ❤️
    publikované: 12.12.2020 15:49:50 | autor: Matej (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014